Άρθρο 5 Ν.25/75

1. Ο δήμος ή η κοινότης δικαιούται να ενεργή έλεγχον των κατά το άρθρον 2 παρ. 1β' του παρόντος νόμου δηλώσεων. Εις περίπτωσιν ανακριβούς δηλώσεως επιβάλλονται εις τους υποχρέους καταναλωτάς δι' αποφάσεως του δημάρχου ή προέδρου κοινότητος τα αναλογούντα προς τον αποκρυβέντα χώρον τέλη, ως και πρόστιμον κατά τας διατάξεις του άρθρου 73 του Β.Δ. της 24-9/20-10-1958. Η απόφασις αύτη κοινοποιείται εις τον υπόχρεων επί αποδείξει. Ο δήμος ή η κοινότητα αιτείται εγγράφως την παρά της ΔΕΗ χρέωσιν του υποβαλλόντος την ανακριβήν δήλωσιν καταναλωτού δια του εν τη αποφάσει ταύτη συνολικού ποσού αποδιδομένου παρ' αυτής μετά των λοιπών εισπράξεων.

2. Παρ' εκάστω δήμω και κοινότητι τηρούνται πίνακες (καρτέλλαι) τελών καθαριότητος και φωτισμού, εις ούς καταχωρίζονται κατά υπόχρεον καταναλωτήν τα στοιχεία των ως άνω δηλώσεων, ως και το προς είσπραξιν δια της ΔΕΗ ποσόν.

Please rate this

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η εταιρεία «ΚΑΡΑΓΙΛΑΝΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε.»  θα πραγματοποιήσει για τους συνδρομητές του site, OnLine ενημέρωση με θέμα: "Επιχορήγηση Δήμων για την εξόφληση υποχρεώσεων από διαταγές πληρωμής και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις έτους"

Video Online ενημέρωσης : «Ηλεκτρονική Τιμολόγηση στο πλαίσιο των δημοσίων συμβάσεων»

Αναρτήθηκε το Video της online ενημέρωσης «Ηλεκτρονική Τιμολόγηση στο πλαίσιο των δημοσίων συμβάσεων» που έγινε την 29/5/2024.

Total
0
Share