Άρθρο 2 Ν.25/75

1. Ο καθορισμός της επιφάνειας των εστεγασμένων χώρων ενεργείται ως ακολούθως:

α) Δια χώρους χρησιμοποιουμένους ως κατοικίας, δι' ούς ίσχυσε το ήδη αντικατασταθέν τιμολόγιον Τ3, η επιφάνεια καθορίζεται επί τη βάσει της γενομένης μετρήσεώς της δια την υπαγωγήν του υποχρέου εις το ανωτέρω τιμολόγιον.

β) Δια τους λοιπούς χώρους, πλην των κατά την παράγραφον 1 του άρθρου 3 εξαιρουμένων, λαμβάνεται ως βάσις υπολογισμού προκειμένου μεν περί των το πρώτον ηλεκτροδοτουμένων η εμβαδομέτρησις η αναφερόμενη εις τας παρά των υποχρέων υποβαλλομένας εις την ΔΕΗ δια την σύνδεσίν των υπευθύνους δηλώσεις, προκειμένου δε περί των ήδη ηλεκτροδοτουμένων η εμβαδομέτρησις η ενεργουμένη υπό των δήμων και κοινοτήτων επί τη βάσει υποβαλλομένων προς αυτούς υπευθύνων δηλώσεων των υποχρέων καταναλωτών.

Δια τους ηλεκτροδοτουμένους το πρώτον χώρους η προς την ΔΕΗ υποβαλλομένη προς σύνδεσιν δήλωσις δέον να φέρη επ' αυτής βεβαίωσιν του οικείου δήμου ή κοινότητος περί καταθέσεως παρ' αυτοίς αντιγράφου ταύτης. Δια τους ήδη ηλεκτροδοτούμενους χώρους των Δήμων Αθηναίων και Πειραιώς δι' ούς είχον υποβληθή κατ' εφαρμογήν των διατάξεων του Α.Ν. 507/1968 υπεύθυναι δηλώσεις δεν απαιτείται υποβολή νέας τοιαύτης.

(Εν περιπτώσει αρνήσεως υποβολής δηλώσεως, η ΔΕΗ κατά περίπτωσιν είτε δεν προβαίνει εις την αιτουμένην σύνδεσιν είτε κατόπιν εγγράφου του δήμου ή της κοινότητας προέρχεται εις την διακοπήν της παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος)

(Οι διατάξεις του τελευταίου εδαφίου της περιπτ.β) του άρθρου 2 καταργούνται από την παρ.4 του άρθρου 2 του Ν.429/76, ΦΕΚ 235 Α΄).

γ) Δια τον προσδιορισμόν της εις τετραγωνικά μέτρα επιφανείας των κατοικιών των κειμένων εις αγροτικάς περιοχάς δεν λαμβάνονται υπ' όψιν οι χώροι σταυλισμού ως και οι εκτός της κυρίας κατοικίας λοιποί χώροι οι μη προοριζόμενοι δι' οίκησιν.

"Για τον προσδιορισμό σε τετραγωνικά μέτρα της επιφάνειας των θερμοκηπίων δεν λαμβάνονται υπόψη οι χώροι που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για τη δημιουργία αγροτικών εκμεταλλεύσεων με ελεγχόμενες συνθήκες κλιματισμού" (προσθ.εδαφ. από άρθρο 16 παρ. 6 του Ν.2130/93, ΦΕΚ Α' 62).

2. Επί ειδικών καταστάσεων περιεχουσών τα αναγκαία στοιχεία των υποχρέων καταναλωτών, αίτινες εκτυπούνται υπό της ΔΕΗ και αποστέλλονται εις τους δήμους και τας κοινότητας το βραδύτερον μέχρι τέλους του μηνός Ιουλίου 1975 καταχωρίζεται υπ' αυτών η κατά τας υπευθύνους δηλώσεις εμβαδομέτρησις των ήδη ηλεκτροδοτουμένων χώρων.

Αι καταστάσεις αύται, μετά την κατά τα άνω συμπλήρωσίν των, επιστρέφονται εις την ΔΕΗ το βραδύτερον μέχρι τέλους του μηνός Σεπτεμβρίου 1975.

3. Οι υπόχρεοι εις καταβολήν τελών καθαριότητος και φωτισμού, εις περίπτωσιν αυξήσεως της επιφανείας δια προσθήκης κτισμάτων, υποχρεούνται εις υποβολήν συμπληρωματικής δηλώσεως προς την ΔΕΗ δια του εις όν υπάγονται δήμου ή κοινότητος. Κατά την αυτήν διαδικασίαν γνωστοποιείται και η μείωσις της επιφανείας δια την ανάλογον μείωσιν των τελών.

"Σε περίπτωση διαδοχής του καταναλωτή ηλεκτρικού ρεύματος της Δ.Ε.Η. ο διάδοχος καταναλωτής υποχρεούται να υποβάλει δήλωση για τα τετραγωνικά μέτρα και το είδος της χρήσης του ακινήτου, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 2 παρ. 1 περίπτ. β' του παρόντος για τους αρχικά ηλεκτροδοτούμενους χώρους" (προσθ. εδαφ. από άρθρο 27 παρ. 4 Ν. 2130/93, ΦΕΚ 62 Α').

4. Δια την εφαρμογήν του παρόντος νόμου, προκειμένου περί των ξενοδοχείων ύπνου, οι μεν χώροι οι διατεθειμένοι προς ύπνον ως και οι βοηθητικοί τούτων θεωρούνται ως κατοικίαι και τα επ' αυτών τέλη υπολογίζονται επί τον ισχύοντα δια τας κατοικίας συντελεστήν, οι δε λοιποί χώροι (αίθουσαι διαλέξεων, εστιατόρια κλπ.), θεωρούνται ως ανήκοντες εις την κατηγορίαν των λοιπών ακινήτων και τα επ' αυτών τέλη υπολογίζονται επί τον ισχύοντα δια τον κατά κατηγορίαν συντελεστήν, εφαρμοζομένων εν προκειμένω, των διατάξεων του εδ. β' της παρ.2 του άρθρου 3 του παρόντος.

(Με τις παρ. 2 και 3 του άρθορυ 99 του Ν. 4199/13, ΦΕΚ-216 Α/11-10-13, ορίζεται ότι : “2. Στα τέλη, ειδικούς φόρους, δικαιώματα τρίτων που προβλέπονται στις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 7 και 10 του ν. 25/1975 (Α΄ 74), των άρθρων 1, 2 και 3 του ν. 429/ 1976 (Α΄ 235), της παρ. 1 του άρθρου 24 του ν. 2130/ 1993 (Α΄ 62), της παρ. 1 του άρθρου 5 του ν. 3345/2005 (Α΄ 138) δεν υπόκεινται δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας (Δ.Ε.Κ.Ο.), που εκτελούν συγκοινωνιακό έργο, για την ακίνητη περιουσία τους, δομημένη ή μη, που χρησιμοποιείται για τη δραστηριότητά τους και την ομαλή εκπλήρωση του έργου τους.

3. Για τις διαστάσεις, προδιαγραφές, τους λοιπούς όρους και τις προϋποθέσεις της τοποθέτησης διαφημίσεων σε χώρους και επιφάνειες (σταθμούς, στάσεις και οχήματα) των μέσων σταθερής τροχιάς στην Περιφέρεια Αττικής, αποφασίζει ο φορέας, στον οποίο ανήκει η εκμετάλλευση των χώρων αυτών.

Το άρθρο 2 του ν. 2946/2001 εφαρμόζεται και για τους χώρους αυτούς”).

Please rate this

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Total
0
Share