Αρχική ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ «Υποδοχή παιδιών με ειδικές ανάγκες με σύγχρονες παιδαγωγικές αρχές και κατευθύνσεις»

«Υποδοχή παιδιών με ειδικές ανάγκες με σύγχρονες παιδαγωγικές αρχές και κατευθύνσεις»

karagil logo

Πρόσκληση Σεμιναρίου Τρίτη 19/3/2019

Η εταιρεία «Σ.Καραγιλάνης μ. Ε.Π.Ε.» διοργανώνει εκπαιδευτικό μονοήμερο σεμινάριο, συνολικής διάρκειας έξι (6) ωρών με θέμα:

«Υποδοχή παιδιών με ειδικές ανάγκες με σύγχρονες παιδαγωγικές αρχές και κατευθύνσεις»

 

 


Στο νέο κανονισμό λειτουργίας των δημοτικών Παιδικών, Βρεφικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών (ΦΕΚ 4249 Β’, 05.12.2017) προβλέπεται στο άρθρο 3 παρ. 1 «παιδιά που πάσχουν από σωματικές, πνευματικές, ψυχικές παθήσεις ή αναπηρίες εγγράφονται στο Σταθμό εφόσον βεβαιώνεται με γνωμάτευση γιατρού κατάλληλης ειδικότητας, ότι αυτό μπορεί να είναι ωφέλιμο για το παιδί και ότι έχει τη δυνατότητα ένταξης σε πλαίσιο λειτουργίας Παιδικού Σταθμού».

Αντικείμενο του σεμιναρίου είναι η ένταξη των παιδιών με αναπηρία / με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στις δομές προσχολικής αγωγής. Θα παρουσιαστούν οι παρακάτω ενότητες:

Η έννοια της ένταξης των παιδιών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες: όροι, νομοθεσία, εμπειρίες από άλλες χώρες.

Ανίχνευση, εντοπισμός και έγκαιρη παρέμβαση των δυσκολιών; τα εργαλεία που χρησιμοποιούμε, επικοινωνία και συνεργασία με άλλους φορείς.

Συνεργασία με την οικογένεια.

Το εξατομικευμένο παιδαγωγικό πρόγραμμα: ένα βασικό εργαλείο για την αποτελεσματική ένταξη.

Θα δοθεί επιμορφωτικό υλικό: εισήγηση, παρουσίαση

Πατήστε ΕΔΩ για να κατεβάσετε το έντυπο συμμετοχής.

Ημερομηνία πραγματοποίησης: Τρίτη 19/3/2019
Χρόνος πραγματοποίησης:
9:00 π.μ. - 15:00 μ.μ.
Κόστος συμμετοχής/άτομο:
90 ευρώ (Σε ενδεχόμενη συμμετοχή τριών ατόμων, η τρίτη συμμετοχή είναι δωρεάν)
Χώρος πραγματοποίησης: Λ. Βουλιαγμένης 512, Άλιμος, 4ος όροφος (πλησίον του σταθμού Μετρό Αλίμου, πάνω από την εταιρεία «Γιαννόπουλος-Αγγελόπουλος ΑΕΒΕ», είσοδος από αριστερά).

Τα σεμινάρια απευθύνονται σε:

• Μέλη της διοίκησης των Δήμων (Αντιδήμαρχοι, μέλη Δημοτικών Συμβουλίων) και των δημοτικών νομικών προσώπων (Πρόεδροι, Αντιπρόεδροι, μέλη των Δ.Σ.)

Προϊσταμένους Διευθύνσεων, Τμημάτων, Αυτοτελών γραφείων Παιδικών Σταθμών Δήμων ή Ν.Π.Δ.Δ. που παρέχουν υπηρεσίες προσχολικής αγωγής.

Παιδαγωγούς, στελέχη παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών

Εισηγητές:

Καμμένου Αθηνά: Παιδαγωγός, Ειδική Παιδαγωγός, εργαστηριακός συνεργάτης στο Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην Πρώιμη Παιδική Ηλικία, Σχολή Διοικητικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Σαπουνάκης Τάσος: Οικονομολόγος, συνεργάτης της εταιρείας Σ. Καραγιλάνης μ. Ε.Π.Ε., εκπαιδευτής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του Ε.Κ.Δ.Δ.Α., πιστοποιημένος εκπαιδευτής ΛΑΕΚ.

Για την διασφάλιση της ποιότητας και της επιτυχίας της εκδήλωσης ο αριθμός των συμμετεχόντων θα είναι περιορισμένος (έως 40 άτομα) και θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Κατά συνέπεια παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνήσουν άμεσα με την υπεύθυνη διοργάνωσης του σεμιναρίου κυρία Γκέκη Κωνσταντίνα στα τηλ. 210-9409938, 9483223, 9948116, 9926941 καθημερινά από τις 9:00 πμ έως και τις 17:00 μμ για δηλώσεις συμμετοχής και παροχή διευκρινήσεων. Σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι αδυνατούν να παρευρεθούν στο σεμινάριο οφείλουν να ενημερώσουν την υπεύθυνη του σεμιναρίου τουλάχιστον τρεις (3) ημέρες πριν την διεξαγωγή του.

Τα σεμινάρια απευθύνονται ΑΥΣΤΗΡΑ στα μέλη της διοίκησης και στους υπηρεσιακούς παράγοντες των Δήμων και των δημοτικών νομικών προσώπων.

Στο σεμινάριο ΔΕΝ μπορούν να λάβουν μέρος οποιασδήποτε μορφής ιδιώτες, ανεξάρτητα με την σχέση που μπορεί να έχουν με τους Δήμους ή με τα δημοτικά νομικά πρόσωπα.

Για την Σ. ΚΑΡΑΓΙΛΑΝΗΣ μ.ΕΠΕ
Καραγιλάνης Σταύρος
Υπεύθυνος προγράμματος

 

 Μέλη της διοίκησης Δήμων και ΝΠΔΔ Δημοσίου που εμπλέκονται στην Οικονομική Λειτουργία (Δήμαρχοι, Πρόεδροι, Διοικητές, Αντιδήμαρχοι κλπ)  Προϊσταμένους και υπαλλήλους Οικονομικών Υπηρεσιών.

Please rate this

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Total
0
Share