Αρχική ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Αύξηση ωρών εργασίας προσωπικού ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ μερικής απασχόλησης

Αύξηση ωρών εργασίας προσωπικού ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ μερικής απασχόλησης

Αύξηση ωρών εργασίας προσωπικού ΙΔΑΧ και ΙΔΟΧ μερικής απασχόλησης
Γενικά Με τις διατάξεις της παρ.1 του άρθρου 8 του Ν.4368/2016, όπως τροποποιήθηκαν με το άρθρο54 του Ν.5003/22, δόθηκε η δυνατότητα στους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού και νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου αυτών, υπό τις προϋποθέσεις που θέτει ειδικότερα η εν λόγω διάταξη, να αυξήσουν το ωράριο εργασίας του προσωπικού ιδιωτικού δικαίου αορίστου και ορισμένου χρόνου, μειωμένου ωραρίου, μέχρι και το ανώτατο όριο της πλήρους απασχόλησης της οικείας ειδικότητας και εκπαιδευτικής βαθμίδας και ειδικότητας, με αντίστοιχη αύξηση των πάσης φύσεως αποδοχών τους.
Διαδικασία τροποποίησης

Η τροποποίηση γίνεται, σύμφωνα με το δεύτερο εδάφιο της παρ.1α του άρθρου 8 του Ν.4368/15,  γίνεται με αιτιολογημένη απόφαση του οικείου Δημοτικού ή Περιφερειακού Συμβουλίου ή του Διοικητικού Συμβουλίου του οικείου νομικού προσώπου, κατόπιν αίτησης του ενδιαφερομένου. Η απόφαση περιγράφει την υπηρεσιακή ή λειτουργική ανάγκη, που δικαιολογεί την αύξηση του ωραρίου και βεβαιώνει την ύπαρξη των απαιτούμενων πιστώσεων στον οικείο προϋπολογισμό.

Η απόφαση του προηγούμενου εδαφίου υπάγεται, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ.1β του άρθρου 8, σε υποχρεωτικό έλεγχο νομιμότητας από την αρμόδια για την εποπτεία του οικείου Ο.Τ.Α. ή νομικού προσώπου αρχή και περίληψή της δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Ειδικά ως προς τους εργαζομένους Ι.Δ.Ο.Χ., εκτός των περιπτώσεων που προσλαμβάνονται στο πλαίσιο των προγραμμάτων Ε.Σ.Π.Α., η περίληψη απόφασης αναρτάται στον διαδικτυακό τόπο του προγράμματος «Διαύγεια».

Μετατροπή ωραρίου καθαριστών/καθαριστριών σχολικών μονάδων Σύμφωνα με την παρ. 1γ του άρθρου 8 του ν.4368/16, οι καθαριστές/καθαρίστριες σχολικών μονάδων, των οποίων το ωράριο εργασίας μετατρέπεται, σύμφωνα με την περίπτωση α΄, μπορούν, με απόφαση του οικείου δημοτικού συμβουλίου, που εκδίδεται ύστερα από αίτησή τους και ανάλογα με τις προκύπτουσες υπηρεσιακές ανάγκες, να απασχολούνται και σε διαφορετικές σχολικές μονάδες από εκείνες της τοποθέτησής τους.

Please rate this

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Total
0
Share