Αρχική ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΟΤΑ Επανάληψη διεθνούς διαγωνισμού για τα είδη ομάδας Β. Λιπαντικά με τροποποίηση των όρων

Επανάληψη διεθνούς διαγωνισμού για τα είδη ομάδας Β. Λιπαντικά με τροποποίηση των όρων

ΕΡΩΤΗΣΗ: Στον Διεθνή Διαγωνισμό για καύσιμα- λιπαντικά έγινε κατακύρωση ως προς την ομάδα υλικών Α (καύσιμα) και εγκρίθηκε από Ελεγκτικό (συμβασιοποιήθηκε). Ως προς την ομάδα Β λιπαντικά είχαμε 4 συμμετέχοντες. Αρχικά έγιναν δεκτές οι δύο προσφορές. Μετά από διαδικασία ενστάσεων, οι οποίες εγιναν δεκτές εν μέρει από την Επιτροπή και την Οικονομική, αποφασίστηκε η απόρριψη και των υπολοιπόμενων προσφορών. Ο ένας εξ αυτών μάλιστα στη συνέχεια έκανε προδικαστική προσφυγή, η οποία και του απαντήθηκε από την οικονομική. Στην εισήγηση κατακύρωσης στην Οικονομική για τα υλικά της ομάδας Α (καύσιμα),αναφέρθηκε ότι για τα υλικά της ομάδας Β (λιπαντικά) εκκρεμεί προδικαστική προσφυγή και ως εκ τούτου δεν πραγματοποιούνται περαιτέρω ενέργειες. * Περιμέναμε μήπως τοιχόν κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία τελικά δεν κατατέθηκαν* Ωστόσο στο τελευταίο πρακτικό της Επιτροπής Αξιολόγησης αναφέρονται τα εξής: Ματαίωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού κατά το μέρος που αφορά στα υλικά της Ομάδας Β λιπαντικά και επανάληψή του με τροποποίηση των όρων. Επισημαίνεται ότι η πρόθεση του τμήματος ήταν για τα είδη της ομάδας Β λιπαντικά να πραγματοποιηθεί πρόχειρος διαγωνισμός, καθότι το συνολικό υπολοιπόμενο ποσό ανέρχεται στις 72.317,52 ευρώ με ΦΠΑ, επί συνόλου 1.665.332,26 ευρώ, ποσό που δεν υπερβαίνει το 20% της συνολικής δαπάνης (άρθρο 8 παρ.5 του Π.Δ.60). Τώρα έχοντας το πρακτικό της επιτροπής ως προς τα λιπαντικά. Το περνάω στην Οικονομική ως έχει (πρακτικό ) και το στέλνω Ελεγκτικό.Στη συνέχεια τι κάνω? Βγάζουμε καινούργια μελέτη μόνο για τα λιπαντικά? Αυτό θεωρείται συνέχεια του Διεθνούς ή καινούργιος διαγωνισμός? Ξαναπάει Ελεγκτικό? Με δεδομένο ότι ήδη ένας πρόχειρος διαγωνισμός για λιπαντικά, ύψους 20.000 ευρώ, πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Προμηθειών, πάμε σε ανοικτό?Με δεδομένο ότι ο χρόνος τελειώνει,μπορούμε να τον ματαιώσουμε τελείως και να κάνουμε καινούργιο το 2016 μόνο λιπαντικά?

ΕΡΩΤΗΣΗ: Στον Διεθνή Διαγωνισμό για καύσιμα- λιπαντικά έγινε κατακύρωση ως προς την ομάδα υλικών Α (καύσιμα) και εγκρίθηκε από Ελεγκτικό (συμβασιοποιήθηκε). Ως προς την ομάδα Β λιπαντικά είχαμε 4 συμμετέχοντες. Αρχικά έγιναν δεκτές οι δύο προσφορές. Μετά από διαδικασία ενστάσεων, οι οποίες εγιναν δεκτές εν μέρει από την Επιτροπή και την Οικονομική, αποφασίστηκε η απόρριψη και των υπολοιπόμενων προσφορών. Ο ένας εξ αυτών μάλιστα στη συνέχεια έκανε προδικαστική προσφυγή, η οποία και του απαντήθηκε από την οικονομική. Στην εισήγηση κατακύρωσης στην Οικονομική για τα υλικά της ομάδας Α (καύσιμα),αναφέρθηκε ότι για τα υλικά της ομάδας Β (λιπαντικά) εκκρεμεί προδικαστική προσφυγή και ως εκ τούτου δεν πραγματοποιούνται περαιτέρω ενέργειες. * Περιμέναμε μήπως τοιχόν κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία τελικά δεν κατατέθηκαν*

Ωστόσο στο τελευταίο πρακτικό της Επιτροπής Αξιολόγησης αναφέρονται τα εξής: Ματαίωση του αποτελέσματος του διαγωνισμού κατά το μέρος που αφορά στα υλικά της Ομάδας Β λιπαντικά και επανάληψή του με τροποποίηση των όρων.

Επισημαίνεται ότι η πρόθεση του τμήματος ήταν για τα είδη της ομάδας Β λιπαντικά να πραγματοποιηθεί πρόχειρος διαγωνισμός, καθότι το συνολικό υπολοιπόμενο ποσό ανέρχεται στις 72.317,52 ευρώ με ΦΠΑ, επί συνόλου 1.665.332,26 ευρώ, ποσό που δεν υπερβαίνει το 20% της συνολικής δαπάνης (άρθρο 8 παρ.5 του Π.Δ.60).

Τώρα έχοντας το πρακτικό της επιτροπής ως προς τα λιπαντικά. Το περνάω στην Οικονομική ως έχει (πρακτικό ) και το στέλνω Ελεγκτικό.Στη συνέχεια τι κάνω? Βγάζουμε καινούργια μελέτη μόνο για τα λιπαντικά? Αυτό θεωρείται συνέχεια του Διεθνούς ή καινούργιος διαγωνισμός? Ξαναπάει Ελεγκτικό? Με δεδομένο ότι ήδη ένας πρόχειρος διαγωνισμός για λιπαντικά, ύψους 20.000 ευρώ, πραγματοποιήθηκε από το τμήμα Προμηθειών, πάμε σε ανοικτό?Με δεδομένο ότι ο χρόνος τελειώνει,μπορούμε να τον ματαιώσουμε τελείως και να κάνουμε καινούργιο το 2016 μόνο λιπαντικά?

Please rate this

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Total
0
Share