Αρχική ΒΑΣΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Νόμος 4998/22 Άρθρο 16 N. 4998/22: Απόσπαση υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών για συνυπηρέτηση – Τροποποίηση παρ. 12 άρθρου 329 ν. 4781/2021

Άρθρο 16 N. 4998/22: Απόσπαση υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών για συνυπηρέτηση – Τροποποίηση παρ. 12 άρθρου 329 ν. 4781/2021

Στην παρ. 12 του άρθρου 329 του ν. 4781/2021 (Α’ 31) επέρχονται οι εξής αλλαγές: α) η υφιστάμενη παρ. 12 αριθμείται ως περ. α’ και προστίθεται νέα περ. β’, β) στην περ. α’, βα) στο πρώτο εδάφιο μετά από τη λέξη «Υπάλληλοι» προστίθενται οι λέξεις «του Υπουργείου Εξωτερικών ή», ββ) στο δεύτερο εδάφιο προστίθεται ρύθμιση για την απόσπαση υπαλλήλων του Υπουργείου Εξωτερικών και η παρ. 12 διαμορφώνεται ως εξής:

«12. α) Υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών ή άλλων υπουργείων ή κρατικών υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένων και όσων υπάγονται στον Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων, καθώς και Ν.Π.Δ.Δ., συμπεριλαμβανομένων και Ο.Τ.Α. α’ και β’ βαθμού, των οποίων ο/η σύζυγος ή το έτερο συμβαλλόμενο με σύμφωνο συμβίωσης μέρος υπηρετεί ως υπάλληλος του Υπουργείου Εξωτερικών, επιτρέπεται να αποσπώνται στην ίδια πόλη με την Αρχή όπου υπηρετεί ο/η σύζυγος ή το συμβαλλόμενο σε σύμφωνο συμβίωσης μέρος, είτε στην ίδια την Αρχή, είτε σε άλλη Αρχή, και για όσο διάστημα διαρκεί η τοποθέτηση του συζύγου ή του συμβαλλόμενου σε σύμφωνο συμβίωσης μέρους. Η απόσπαση διενεργείται για τους υπαλλήλους του Υπουργείου Εξωτερικών με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών και για τους λοιπούς υπαλλήλους με κοινή απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού, η οποία εκδίδεται και στις δύο περιπτώσεις μετά από σύμφωνη γνώμη του προϊσταμένου της οικείας διπλωματικής ή προξενικής Αρχής.

β) Οι αποσπώμενοι, σύμφωνα με την παρούσα υπάλληλοι λαμβάνουν αποκλειστικά τις αποδοχές εσωτερικού, με τις προϋποθέσεις καταβολής τους, από τον φορέα προέλευσης και δεν δικαιούνται αποζημίωση υπηρεσίας αλλοδαπής».

Please rate this

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Total
0
Share