Αρχική ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ Διαδικτυακό σεμινάριο: «Καινοτόμες προσεγγίσεις και προτάσεις που αφορούν οικογένειες με μικρά παιδιά για τοπικές συνεργατικές δράσεις»

Διαδικτυακό σεμινάριο: «Καινοτόμες προσεγγίσεις και προτάσεις που αφορούν οικογένειες με μικρά παιδιά για τοπικές συνεργατικές δράσεις»

kentro ekpaideusis 2

Πρόσκληση Διαδικτυακού Σεμιναρίου Πέμπτη 18/02/2021

Το πιστοποιημένο από το Υπουργείο Παιδείας, Κέντρο Δια βίου μάθησης με την επωνυμία «Κέντρο Εκπαίδευσης» διοργανώνει το ακόλουθο διαδικτυακό σεμινάριο, συνολικής διάρκειας πέντε (5) ωρών με θέμα:

«Καινοτόμες προσεγγίσεις και προτάσεις που αφορούν οικογένειες με μικρά παιδιά για τοπικές συνεργατικές δράσεις»


Σκοπός του σεμιναρίου είναι να ενημερωθούν αναλυτικά τα στελέχη των δημοτικών υπηρεσιών (υπηρεσίες Παιδικών Σταθμών, Κοινωνικές, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Πρασίνου, Ανακύκλωσης) για τις δυνατότητες να σχεδιάσουν και υλοποιήσουν δράσεις για το μικρό παιδί και την οικογένειά του στο επίπεδο της τοπικής κοινωνίας. Ο δήμος, η γειτονιά, η κοινότητα, μπορούν να αποτελέσουν πηγές ερεθισμάτων, ευαισθητοποίησης και «εκπαίδευσης» για την οικογένεια που - ιδιαίτερα στο αστικό περιβάλλον - περιορίζει την καθημερινότητα των παιδιών σε μία στατική ρουτίνα (φροντίδα, ενασχόληση με παιχνίδια, παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων, συνήθως ακατάλληλα για την ηλικία τους). Επιπλέον το σεμινάριο θα εστιάσει σε διαδικτυακές τεχνικές, φιλικής υλοποίησης, τρόπων επικοινωνίας.

Α) Βασικές έννοιες και αρχές σε θέματα που αφορούν σε σχέδια δράσης για τις οικογένειες με μικρά παιδιά, στρατηγικές διάδοσης και ενεργοποίησης πολιτών, στρατηγικές βιώσιμης τοπικής ανάπτυξης.

Β) Καινοτόμες δράσεις πανεθνικού επιπέδου στην Ιταλία.

Γ) Καλές πρακτικές για την δυνατότητα επικοινωνίας των υπηρεσιών με τις οικογένειες μέσω του διαδικτύου.

Δ) Δυνατότητα υλοποίησης συγκεκριμένων projects σε επίπεδο δήμων (ανάλογα με τον τομέα ενδιαφέροντος).

Ε) Δυνατότητες χρηματοδότησης δράσεων για τις οικογένειες με μικρά παιδιά από τις διάφορες προσκλήσεις του προγράμματος «Α. Τρίτσης».

Πατήστε ΕΔΩ για να κατεβάσετε το έντυπο συμμετοχής.

Ημερομηνία πραγματοποίησης: Πέμπτη 18/02/2021
Χρόνος πραγματοποίησης: 10:00 π.μ. – 15:00 μ.μ.
Κόστος συμμετοχής/άτομο: 70 ευρώ / κωδικό πρόσβασης
Στους συνδρομητές της ιστοσελίδας https://karagilanis.gr/ παρέχεται δωρεάν ένας (1) κωδικός πρόσβασης (για χρήση αποκλειστικά σε ένα τερματικό).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε:
• Αρμόδιους Αντιδημάρχους, Προέδρους δημοτικών Νομικών Προσώπων.
• Διευθυντές, τμηματάρχες, στελέχη Υπηρεσιών Παιδικών Σταθμών, Κοινωνικών, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού, Πρασίνου, Ανακύκλωσης.

Εισηγητές:
• Παπαπροκοπίου Νατάσσα: Διδάκτωρ Επιστήμων Αγωγής, επιστημονική υπεύθυνη ΕΑΔΑΠ (Εταιρεία για την Ανάπτυξη και τη Δημιουργική Απασχόληση των Παιδιών).
• Σαπουνάκης Τάσος: Οικονομολόγος, σύμβουλος τοπικής αυτοδιοίκησης, συνεργάτης της εταιρείας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την κυρία Γκέκη Κωνσταντίνα στα τηλέφωνα 210-9409938, 9483223, 9948116, 9926941, καθημερινά από τις 9:00 π.μ. έως και τις 17:00 μ.μ. για δηλώσεις συμμετοχής και παροχή διευκρινήσεων.

Τα σεμινάρια απευθύνονται ΑΥΣΤΗΡΑ στα μέλη της διοίκησης και στους υπηρεσιακούς παράγοντες των Δήμων και των δημοτικών νομικών προσώπων.

Στο σεμινάριο ΔΕΝ μπορούν να λάβουν μέρος οποιασδήποτε μορφής ιδιώτες, ανεξάρτητα με την σχέση που μπορεί να έχουν με Δήμους ή με δημοτικά νομικά πρόσωπα.


Με εκτίμηση

Για τo «Κέντρο Εκπαίδευσης»
Καραγιλάνης Σταύρος
Υπεύθυνος προγράμματος

Please rate this

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Total
0
Share