Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Νέα Έκδοση Βιβλίου: IPSAS – Το Προεδρικό Διάταγμα 54/18 και η Μεταρρύθμιση της Λογιστικής του Δημόσιου Τομέα στην Ελλάδα

Νέα Έκδοση Βιβλίου: IPSAS – Το Προεδρικό Διάταγμα 54/18 και η Μεταρρύθμιση της Λογιστικής του Δημόσιου Τομέα στην Ελλάδα

IPSAS: ΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ 54/18 ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Πρακτικός οδηγός για την εφαρμογή του και στρατηγικές αποτελεσματικής μετάβασης


 

Η Λογιστική Μεταρρύθμιση στον Δημόσιο Τομέα: Ο ρόλος του ΠΔ 54/18 στη μεταμόρφωση της οικονομικής διαχείρισης

 

Η λογιστική μεταρρύθμιση στον δημόσιο τομέα αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς πυλώνες για την εξυγίανση και τη βελτίωση της διαχείρισης των δημόσιων πόρων. Κεντρικός μοχλός αυτής της αλλαγής είναι το Προεδρικό Διάταγμα 54/18, το οποίο εισάγει σύγχρονα λογιστικά πρότυπα σύμφωνα με τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα Δημόσιου Τομέα (IPSAS), οδηγώντας σε αυξημένη διαφάνεια, ακρίβεια και υπευθυνότητα στη δημόσια διοίκηση.
Το βιβλίο εστιάζει στη σημασία του ΠΔ 54/18, αναλύει λεπτομερώς τα επιμέρους κυκλώματα τα οποία καλύπτουν όλο το φάσμα των οικονομικών συναλλαγών ενός δημόσιου φορέα και επισημαίνει τις σημαντικές αλλαγές που επιφέρει στο σύστημα του προϋπολογισμού, καθιστώντας τον πιο διαφανή και αποτελεσματικό. Μέσα από πρακτικά παραδείγματα και σαφή καθοδήγηση, παρουσιάζεται η καθημερινή εφαρμογή των νέων προτύπων και των Λογιστικών Πολιτικών και οι επιπτώσεις τους στη λειτουργία των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης. Αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για τις οικονομικές υπηρεσίες των δημόσιων φορέων, τους ορκωτούς λογιστές, τους φοιτητές και τους λογιστές, που επιδιώκουν να κατανοήσουν σε βάθος τη λογιστική μεταρρύθμιση και τη συμμόρφωση με τα νέα πρότυπα.


 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Μέρος Α: Εξελίξεις στο Ευρωπαϊκό Λογιστικό Σύστημα και τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα Δημόσιου Τομέα (IPSAS)
Μέρος Β: Το Προεδρικό Διάταγμα 54/18 και η εφαρμογή του
Μέρος Γ: Λογιστικές πολιτικές και κυκλώματα
Μέρος Δ: Η μετάβαση στο Νέο Πλαίσιο
Μέρος Ε: Λοιπά θέματα

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ
Στέλιος Καραγιλάνης - Οικονομολόγος

Ο Στέλιος Καραγιλάνης είναι οικονομολόγος με μακρά εμπειρία στη λογιστική και τη διαχείριση δημόσιων οικονομικών. Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Πειραιά, έχει εργαστεί σε φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης και είναι πρωτοπόρος στην εφαρμογή του Διπλογραφικού Συστήματος στους ΟΤΑ. Έχει διατελέσει τεχνικός σύμβουλος στο Υπουργείο Εσωτερικών και μέλος ομάδων έργου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Έχει διδάξει στο ΤΕΙ Τοπικής Αυτοδιοίκησης Καλαμάτας και στην Εθνική Σχολή Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων για τη λογιστική στον δημόσιο τομέα, ενώ σήμερα είναι Πρόεδρος της «Καραγιλάνης Σύμβουλοι Α.Ε.» και μέλος του Μητρώου Διδακτικού Προσωπικού του ΕΚΔΔΑ.

Θάνος Καραγιλάνης - Λογιστής

Ο Θάνος Καραγιλάνης είναι λογιστής Α' τάξης με εμπειρία είκοσι (20) ετών στον χώρο της δημόσιας διοίκησης και ιδιαίτερα της τοπικής αυτοδιοίκησης. Έχει συνεργαστεί με μεγάλο αριθμό φορέων της Γενικής Κυβέρνησης σε θέματα σχεδιασμού και εφαρμογής διαδικασιών οικονομικής διαχείρισης και λειτουργίας. Έχει συντάξει πλήθος οικονομικών καταστάσεων με τη χρήση κλαδικών λογιστικών σχεδίων ενώ έχει διατελέσει ειδικός συνεργάτης δημάρχων και εισηγητής του Ινστιτούτου Επιμόρφωσης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης. Σήμερα είναι Διαχειριστής της εταιρείας «A.K. Accounting & K(c)onsulting E.E.».

•  ISBN: 978-960-91123-1-4
•  Έκδοση: 1η
•  Έτος έκδοσης: 2024
•  Αριθμός σελίδων: 350
•  Παραγγελία: https://karagilanis.gr/

 

 

Please rate this

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαδικασίες
close slider
Total
0
Share