Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Ανακοίνωση 14.10.2024 Υπ. Εσωτερικών

Ανακοίνωση 14.10.2024 Υπ. Εσωτερικών

Συμμετοχή δημοσίων υπηρεσιών και παρουσίαση καλών πρακτικών εφαρμογής του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης (ΚΠΑ) στο 10th European CAF User΄s Event στη Βαρσοβία, 10/04/2025 – Παράταση προθεσμίας

Σε συνέχεια της υπ' αριθμ. πρωτ. ΔΣΣΚ/Φ.3/οικ. 17090/03.10.2024 (ΑΔΑ:  ΨΠ1046ΜΤΛ6)  εγκυκλίου της Υπηρεσίας μας, η διαδικασία υποβολής προτάσεων προς το Υπουργείο Εσωτερικών για τη συμμετοχή των δημοσίων υπηρεσιών και παρουσίαση καλών  πρακτικών εφαρμογής του Κοινού Πλαισίου Αξιολόγησης (ΚΠΑ) στο 10ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Χρηστών ΚΠΑ που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρσοβία στις 10/04/2025, παρατείνεται μέχρι και την Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2024.

Δυνατότητα υποβολής υποψηφιότητας έχει το σύνολο των δημοσίων υπηρεσιών κάθε επιπέδου διοίκησης (εθνικό, περιφερειακό, τοπικό). Οι υπηρεσίες που ενδιαφέρονται να υποβάλουν υποψηφιότητα θα πρέπει να συμπληρώσουν (στην αγγλική γλώσσα) και να αποστείλουν τη σχετική αίτηση (Application Form – Good Practice Cases), σε ηλεκτρονική μορφή (pdf), στo Τμήμα Ποιότητας και Προτύπων του Υπουργείου Εσωτερικών ([email protected] ), έως τη νέα καταληκτική ημερομηνία.

Επισημαίνεται ότι οι καλές πρακτικές πρέπει να αποδεικνύουν την επίτευξη υψηλής απόδοσης στη δημόσια διοίκηση μέσω της εφαρμογής του ΚΠΑ, συνδυάζοντας την πρόοδο προς την ωριμότητα και τις αρχές αριστείας, ενώ να εντάσσονται με σαφήνεια σε μία ή και τις δύο από τις  αναφερόμενες στην ως άνω εγκύκλιο θεματικές ενότητες (Ενδυνάμωση του ανθρώπινου δυναμικού, Μετασχηματιστικές διαδικασίες). Πρέπει επίσης να επιτυγχάνουν προγραμματισμένους στόχους και να παρουσιάζουν απτό αντίκτυπο, με μακροχρόνια και βιώσιμα αποτελέσματα που μπορούν να εξελιχθούν. Επιπλέον, οι πρακτικές θα πρέπει να είναι καινοτόμες, προσφέροντας παραδείγματα που μπορούν να υιοθετηθούν από άλλες δημόσιες οργανώσεις, με ιδιαίτερη έμφαση σε τομείς όπως η πράσινη μετάβαση και ο ψηφιακός μετασχηματισμός.

Υπενθυμίζεται ότι αναλυτικές πληροφορίες και σχετικό υπόδειγμα αίτησης βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου μας (www.ypes.gr), στη διαδρομή: Έργο & Δράσεις→ Δημόσια Διοίκηση à Ποιότητα και Αποδοτικότητα (https://www.ypes.gr/dimosia-dioikisi/category--poiotita-kai-apodotikotita).

Please rate this

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Total
0
Share
Διαδικασίες
close slider