Αρχική ΒΑΣΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΝΟΜΟΣ 4597/2019 Άρθρο 5 Ν.4597/19: Ρυθμίσεις Οργανισμών Λιμένος Α.Ε. για τον ηλεκτροφωτισμό, την αποκομιδή απορριμμάτων και το εργασιακό καθεστώς σε περιοχές δικαιοδοσίας τους – Αυξημένο Αντισταθμιστικό τέλος

Άρθρο 5 Ν.4597/19: Ρυθμίσεις Οργανισμών Λιμένος Α.Ε. για τον ηλεκτροφωτισμό, την αποκομιδή απορριμμάτων και το εργασιακό καθεστώς σε περιοχές δικαιοδοσίας τους – Αυξημένο Αντισταθμιστικό τέλος

1. α) Οι Οργανισμοί Λιμένος Α.Ε. των οποίων οι Συμβάσεις Παραχώρησης κυρώνονται διά του παρόντος έχουν την αποκλειστική ευθύνη και υποχρέωση να μεριμνούν με δικές τους δαπάνες για τον ηλεκτροφωτισμό όλων των περιοχών που απολαμβάνουν δημόσιας πρόσβασης, καθώς και για την αποκομιδή των απορριμμάτων και των λυμάτων εντός κάθε έκτασης που περιλαμβάνεται στα Παραχωρούμενα Στοιχεία μέσα στον λιμένα. Ουδείς δήμος έχει αρμοδιότητα να επιβάλει ανταποδοτικά τέλη ή φόρο ηλεκτροδοτούμενων εκτάσεων αναφορικά με τους χώρους που περιλαμβάνονται στα Παραχωρούμενα Στοιχεία, σύμφωνα είτε με το άρθρο 10 του ν. 1080/1980 (Α΄246), είτε με την παράγραφο 12 του άρθρου 25 για το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας και φωτισμού,

είτε με την παρ. 14 του ν. 1828/1989 (Α΄ 2) για πιθανά ανταποδοτικά τέλη είτε με την παρ. 2 του άρθρου 82 του π.δ. 30/1996 (Α΄ 21) είτε με τα άρθρα 83 παρ. 1 και 225 παρ. 5 του ν. 3463/2006 (Α΄ 114) είτε κατ’ επίκληση άλλης διάταξης.

β) Οι Οργανισμοί Λιμένος Α.Ε. που δεν συμμορφώνονται με την περίπτωση α΄, υποχρεούνται να αποδέχονται την παροχή των αντίστοιχων υπηρεσιών από τον οικείο δήμο και δεν καταλαμβάνονται από το δεύτερο εδάφιο της περίπτωσης α΄.

2. Το ποσοστό ύψους δύο τοις εκατό (2%) επί του συνόλου των ενοποιημένων ετήσιων εσόδων των Οργανισμών Λιμένος Α.Ε. της οικείας χρήσης, εξαιρουμένων των εκτάκτων εσόδων, των προηγούμενων χρήσεων και των εσόδων από χρηματοοικονομική διαχείριση, που ορίζεται ως αντάλλαγμα της παραχώρησης στο δεύτερο εδάφιο του άρθρου 5.2 κάθε Σύμβασης Παραχώρησης που κυρώνεται με τον παρόντα νόμο, αντικαθίσταται με ποσοστό ύψους τρεισήμισυ τοις εκατό (3,5%), διατηρούμενης της ίδιας βάσης υπολογισμού.

3. Με αφετηρία το έτος 2019, το αργότερο έως την 30ή Σεπτεμβρίου κάθε ημερολογιακού έτους κατά τη διάρκεια ισχύος των κυρουμένων διά του παρόντος, Συμβάσεων Παραχώρησης, το Ελληνικό Δημόσιο:

α) αποδίδει στους οικείους δήμους έκτακτο αντισταθμιστικό τέλος, το οποίο αντιστοιχεί συνολικά σε ποσοστό υπολογιζόμενο επί του συνόλου όλων των ποσών, εξαιρουμένων των προσαυξήσεων, ποινικών ρητρών και φόρων, που πράγματι εισέπραξε από τους Οργανισμούς Λιμένος Α.Ε. δυνάμει των Συμβάσεων Παραχώρησης αναφορικά με το προηγούμενο κάθε φορά ημερολογιακό έτος,

β) δικαιούται να αρνηθεί την απόδοση οποιουδήποτε εκ των παραπάνω ποσών σε όποιο δήμο δεν συμμορφώνεται με τις διατάξεις της παραγράφου 1. Το ακριβές ποσοστό της περίπτωσης α΄, καθώς και λοιπά ζητήματα για την εφαρμογή της παραγράφου 3 καθορίζονται, με κοινή απόφαση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

4. Οι Γενικοί Κανονισμοί Προσωπικού και οι Κανονισμοί Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας (Κ.Ε.Ο.Λ.) των Οργανισμών Λιμένος Α.Ε. των οποίων οι Συμβάσεις Κύριας Παραχώρησης με το Ελληνικό Δημόσιο κυρώνονται δυνάμει του παρόντος, διατηρούνται σε ισχύ και μετά τη σύναψη των συμβάσεων υποπαραχώρησης του άρθρου 2.

Please rate this

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η εταιρεία «ΚΑΡΑΓΙΛΑΝΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε.»  θα πραγματοποιήσει για τους συνδρομητές του site, OnLine ενημέρωση με θέμα: "Επιχορήγηση Δήμων για την εξόφληση υποχρεώσεων από διαταγές πληρωμής και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις έτους"

Video Online ενημέρωσης : «Ηλεκτρονική Τιμολόγηση στο πλαίσιο των δημοσίων συμβάσεων»

Αναρτήθηκε το Video της online ενημέρωσης «Ηλεκτρονική Τιμολόγηση στο πλαίσιο των δημοσίων συμβάσεων» που έγινε την 29/5/2024.

Total
0
Share