Αρχική ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ - ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΤΑ Διαδικασία Τροποποίησης Τεχνικού προγράμματος

Διαδικασία Τροποποίησης Τεχνικού προγράμματος

Στο Δήμο μας (Δήμος Αρταίων) ακολουθούμε τη εξής διαδικασία για τροποποιηση Τεχνικού Προγράμματος. Αρχικά ένα Δημοτικό Συμβούλιο για την τροποποιηση, μετα Οικονομική Επιτροπή για αναμόφωση, μετά Δ.Σ. για αναμόρφωση, μετά Οικονομική Επιτροπή για ψήφιση πίστωσης. Ήθελα να ρωτήσω επειδή τα ΔΣ είναι πολλά γίνεται με ένα να γίνει η δουλειά? δηλαδή, πρώτα οικονομική επιτροπή για αναμόρφωση, στο ίδιο ΔΣ πρώτα Τροποποίση τεχνικού Προγράμματος και μετά Αναμόφωση και μετά Οικονομική Επιτροπή για Ψήφιση. Αν γίνεται πείτε μου και τη νομοθεσία που στηρίζεται αυτό.

 

Απάντηση:

Δυστυχώς η σειρά που θα πρέπει να ακολουθηθεί είναι αυτή που αναλύετε και εσείς στο ερώτημά σας για τον απλό λόγο ότι για να προβεί η Ο.Υ σε αναμόρφωση του Π/Υ θα πρέπει πρώτα να έχει στα χέρια της την αιτιολογημένη απόφαση του Δ.Σ περί τροποποίησης του Τεχνικού Προγράμματος (παρ. 4 άρθρο 208 του Ν.3463/06).

Επομένως καταλήγουμε ότι τα βήματα έχουν ως εξής:

1. απόφαση Δ.Σ περί τροποποίησης του Τ.Π

2.απόφαση Ο.Ε περί αναμόρφωσης του Π/Υ

3. Απόφαση Δ.Σ περί αναμόρφωσης του Π/Υ

Please rate this

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Η εταιρεία «ΚΑΡΑΓΙΛΑΝΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Α.Ε.»  θα πραγματοποιήσει για τους συνδρομητές του site, OnLine ενημέρωση με θέμα: "Επιχορήγηση Δήμων για την εξόφληση υποχρεώσεων από διαταγές πληρωμής και τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις έτους"

Video Online ενημέρωσης : «Ηλεκτρονική Τιμολόγηση στο πλαίσιο των δημοσίων συμβάσεων»

Αναρτήθηκε το Video της online ενημέρωσης «Ηλεκτρονική Τιμολόγηση στο πλαίσιο των δημοσίων συμβάσεων» που έγινε την 29/5/2024.

Total
0
Share