ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

Σε διαγωνιστική διαδικασία τροφίμων η οποία βρίσκεται στο στάδιο των προσωρινών αναδόχων λαμβάνουμε μηνύματα απο τους αναδόχους οτι σε πολλά προιόντα (ζυμαρικά, άρτος) έχουν πραγματοποιηθεί σημαντικές ανατιμήσεις με αποτέλεσμα να αδυνατούν να διαθέσουν τα είδη που θα τους κατακυρωθούν με τις τιμές της προσφοράς τους. Τι ενέργειες πρέπει να πραγματοποιηθούν για την συνέχιση της διαγωνιστικής διαδικασίας?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

Οι συμμετέχοντες οικονομικοί φορείς κατά την υποβολή της προσφοράς τους θα έπρεπε να έχουν υπολογίσει πιθανές ανατιμήσεις για προϊόντα όπως είναι τρόφιμα καθώς συνήθως ανατίθενται για ένα έτος. Παράλληλα, δια της υποβολής της προσφοράς τους έχουν αποδεχθεί πλήρως και ανεπιφύλακτα τους όρους της διακήρυξης, αναπόσπαστο τμήμα της οποίας αποτελεί το οικονομικό αντικείμενο της σύμβασης και δεν επιτρέπεται οιαδήποτε μεταβολή της τιμής προσφοράς τους.

Παράλληλα κατά την πάγια νομολογία, έχει κριθεί ότι, τυχόν δε παράβαση ουσιώδους όρου της διακήρυξης κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, κατά τη συνομολόγηση της σύμβασης, είτε κατά το στάδιο εκτέλεσης αυτής, καθιστά μη νόμιμη τη σχετική διαδικασία και επάγεται ακυρότητα.

Συνεπώς μπορείτε να συνεχίσετε κανονικά τη διαγωνιστική διαδικασία.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να τροποποιήσετε τις τιμές των ειδών που περιλαμβάνονται στην οικεία διακήρυξη, θα πρέπει να ματαιώσετε την τρέχουσα διαδικασία, βάσει του άρθρου 106 του Ν. 4412/2016 παρ. 2 και να εκκινήσετε νέα με βάση τα νέα δεδομένα, γεγονός όμως που θα επιφέρει μεγάλη χρονική καθυστέρηση στην υλοποίηση της προμήθειας.

Please rate this

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Total
0
Share